Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD Dışişleri Bakanı İsrail'e Üst Düzey Ziyarette Bulunacak

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'e üst düzey bir ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı. Bu ziyaretin amacı, İsrailli yetkililerle sahadaki durumu doğrudan ele almak ve ABD'nin İsrail'e vereceği desteği belirlemektir. İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar devam ediyor ve son dakika gelişmeleri gerilimi artırıyor.

Yayın Tarihi: 11.10.2023 01:27
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

ABD Dışişleri Bakanı İsrail'e Üst Düzey Ziyarette Bulunacak

İsrail ve Filistin Arasındaki Çatışmalar Devam Ediyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'e üst düzey bir ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı. Bu ziyaretin amacı, İsrailli yetkililerle sahadaki durumu doğrudan ele almak ve ABD'nin İsrail'e vereceği desteği belirlemektir. Bakan Blinken, İsrail hükümetinin üst düzey liderleriyle buluşacak ve saldırılar başladığından beri yürüttüğü görüşmeleri sürdürecektir.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller'ın Açıklamaları

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Bakan Blinken'ın Çarşamba günü ABD'den ayrılacağını ve perşembe günü İsrail'e varmasının beklendiğini belirtti. Miller ayrıca, Bakan Blinken'ın İsrail hükümetiyle buluşmayı ve sahadaki durumu değerlendirmeyi sabırsızlıkla beklediğini ifade etti.

İsrail-Hamas Savaşında Son Durum

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar devam ediyor. Hamas, verilen sürenin dolmasının ardından Aşkelon'u bombaladı ve Lübnan'dan da bir saldırı gerçekleşti. Bu gelişmeler, bölgedeki gerilimi daha da artırmış durumda.