Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD'den Spot Ethereum ETF'lerine Onay

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, spot Ethereum ETF'lerine onay vererek işlem sürecini başlatıyor.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 03:12
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 03:12

ABD'den Spot Ethereum ETF'lerine Onay

SEC'den Spot Ethereum ETF'lere Yeşil Işık

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bazı spot Ethereum Borsa Yatırım Fonu (ETF) başvurularını onaylayarak kripto para piyasasında önemli bir adım attı.

İşlem Başlangıcı Bekleniyor

Yerel basında çıkan haberlere göre, onaylanan spot Ethereum ETF'lerinin, Salı günü piyasalarda işlem görmeye başlaması bekleniyor. Bu ETF'ler arasında BlackRock, Fidelity Investments ve Bitwise Asset Management yer alıyor.

Şirket Açıklamaları

BlackRock, iShares Ethereum Trust ETF'sine (ETHA) ilişkin kayıt beyanlarının SEC tarafından kabul edildiğini bildirdi. Şirket, bu ETF'nin 23 Temmuz'da Nasdaq'ta işlem görmeye başlama planını duyurdu.

Fidelity Investments ise etherin performansını takip eden Fidelity Ethereum Fonu'nun (FETH) piyasaya sürüleceğini açıkladı.

Öte yandan, Bitwise Asset Management da Bitwise Ethereum ETF'nin (ETHW) 23 Temmuz'da New York Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmesi için hazırlık yaptıklarını duyurdu.

Önceki Onaylar

SEC, Ocak ayında spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) başvurularını onaylayarak bu alandaki ilk adımını atmıştı. BlackRock, VanEck, WisdomTree, Fidelity, Bitwise, Grayscale Investments ve Invesco gibi firmalar, spot Bitcoin ETF'leri için SEC'e başvuru yapmıştı.