Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD'de İlk Ethereum Spot ETF'leri İşleme Girdi

Ethereum ETF'leri ABD borsa platformlarında işlem görmeye başladığı açıklandı.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 18:40
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 18:40

ABD'de İlk Ethereum Spot ETF'leri İşleme Girdi

ABD'de Ethereum ETF'leri Resmen İşlemde

Dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum ile bağlantılı ilk borsa yatırım fonları (ETF) ABD'de işlem görmeye başladı. Varlık yönetim şirketleri VanEck, Franklin Templeton, Fidelity Investments, 21Shares ve Invesco, Ethereum ETF'lerini Chicago Opsiyon Borsası'nda listelerken, BlackRock'ın Ethereum ETF'si Nasdaq platformunda işlem görmeye başladı.

Diğer ETF'ler de Piyasada

Öte yandan, Bitwise Asset Management ve Grayscale Investments gibi firmaların Ethereum ETF'leri de New York Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem almaktadır. Bu gelişme, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) bazı Ethereum ETF başvurularına onay vermesiyle mümkün hale geldi.

Gelecek Beklentileri

Galaxy Research tarafından yapılan daha önceki bir analizde, Ethereum ETF'lerine yirmi beş ayda yaklaşık 1 milyar dolarlık bir yatırım girişi bekleniyor. Bu durum, Ethereum'un piyasa dinamikleri üzerinde önemli etkiler yaratabilir.

Spot Bitcoin ETF'leri de Onaylandı

SEC, Haziran ayında spot Bitcoin borsa yatırım fonu başvurularını onaylamıştı. ABD'deki bu gelişmeler arasında Blackrock, VanEck, WisdomTree, Fidelity, Bitwise, Grayscale Investments ve Invesco gibi şirketler, Bitcoin ETF'leriyle ilgili başvurular yapmışlardı.