Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD, Çin Merkezli Uyuşturucu İle Mücadelede Yaptırımlar Uyguladı

ABD Adalet Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı, fentanil ve metamfetamin uyuşturucu maddelerin yapımında rol oynayan Çin merkezli şirket ve kişilere yönelik yaptırımlar uyguladı. ABD Adalet Bakanı Merrick B. Garland, fentanil tedarik zincirinin genellikle Çin'deki kimya şirketleriyle başladığını belirtirken, İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas ise fentanil sorununun kökeninin Çin olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 04.10.2023 17:05
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

ABD, Çin Merkezli Uyuşturucu İle Mücadelede Yaptırımlar Uyguladı

ABD Adalet Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı, fentanil ve metamfetamin üretiminde rol oynayan Çin merkezli şirket ve kişilere yönelik yaptırımlar uyguladı.

ABD Adalet Bakanlığı, son yıllarda kullanımı artan fentanil ve metamfetamin uyuşturucu maddelerin yapımında rol oynayan kimyasalları üreten Çin merkezli şirket ve kişilerin bulunduğu iddianameleri kamuoyuna duyurdu. Aynı zamanda ABD Hazine Bakanlığı da Çin merkezli olduğu belirtilen 28 kişi ve kuruluşa yaptırım uyguladığını açıkladı.

Adalet Bakanı Merrick B. Garland, bu küresel fentanil tedarik zincirinin genellikle Çin'deki kimya şirketleriyle başladığını belirtti ve ABD'nin bu zinciri kırmaya odaklandığını söyledi. İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas ise fentanil sorununun kökeninin Çin olduğunu ve bu sorunla mücadele ettiklerini vurguladı.

ABD Hazine Bakanlığı'nın açıklamasına göre, fentanil üretimi ve satışıyla ilgili olarak Çin ve Kanada'da bulunan 28 kişi ve şirkete yaptırım uygulandı. Ayrıca Adalet Bakanlığı, Çin ve Kanada'daki diğer şirket ve kişilere yönelik 8 iddianame açıkladı. Fentanil, her gün ABD'de 150'den fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bir uyuşturucudur.