Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

AB, Sosyal Medya Platformlarına Yaptırım Uygulayacak

AB Komisyonu'nun İç Pazar ve Sanayiden Sorumlu Üyesi Thierry Breton, 25 Ağustos'tan itibaren itaatsizliğe ve nefrete çağıran paylaşımları kaldırmayan sosyal medya ağlarına yaptırım uygulanacağını söyledi. Breton, bu cezaların mali yaptırım veya AB topraklarında faaliyetlerini sona erdirme gibi adımları kapsayacağını söyledi. Fransa'da 27 Haziran'da 17 yaşındaki gencin polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından başlayan şiddet olayları sonrası Avrupa Birliği'nden (AB) sosyal medya platformlarına yönelik dikkat çeken bir adım geldi.

Yayın Tarihi: 10.07.2023 22:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

AB, Sosyal Medya Platformlarına Yaptırım Uygulayacak

AB Komisyonu'nun İç Pazar ve Sanayiden Sorumlu Üyesi Thierry Breton, 25 Ağustos'tan itibaren itaatsizliğe ve nefrete çağıran paylaşımları kaldırmayan sosyal medya ağlarına yaptırım uygulanacağını söyledi.

Breton, bu cezaların mali yaptırım veya AB topraklarında faaliyetlerini sona erdirme gibi adımları kapsayacağını söyledi.

Fransa'da 27 Haziran'da 17 yaşındaki gencin polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından başlayan şiddet olayları sonrası Avrupa Birliği'nden (AB) sosyal medya platformlarına yönelik dikkat çeken bir adım geldi.

AB Komisyonunun İç Pazar ve Sanayiden Sorumlu Üyesi Thierry Breton, konuk olduğu Fransız kamu yayıncısı Franceinfo'da, Fransa'da olayların sorumlusu olarak sosyal medya platformlarını hedef aldı.

Dijital Hizmetler Yasası

AB Komisyonu, nisanda, Dijital Hizmetler Yasası kapsamında, Avrupa'da faaliyet gösteren ve daha sert kurallar uygulanması kapsamına alınacak büyük dijital platform ve arama motorları listesini açıklamıştı.

Aralarında Apple, Facebook, Twitter'ın da olduğu toplam 19 platform yasa kapsamında yeni ve katı yükümlülüklere tabi tutulacak.

Bu platformların dezenformasyonu sınırlamaları, yasa dışı içeriği hızla kaldırmaları, reşit olmayanları internet ortamında daha iyi korumaları, risk değerlendirmesi yapmaları gerektiğinin yanı sıra riskleri azaltmaya yönelik adım atmaları ve dış denetime tabi tutulmaları gibi kurallara uymaları gerekecek.

Fransa'daki Şiddetli Protestolar

Fransız polisi, 27 Haziran'da Nanterre'de 3 kişinin bulunduğu araca ateş açmış, 17 yaşındaki sürücü Nael M'yi öldürmüştü.

Nael'in ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatışmıştı. Protestocular kolluk kuvvetlerine havai fişek fırlatmıştı.

Genci öldüren polis açığa alınmış ve tutuklu yargılanmasına karar verilmişti.