Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

AB, Fransa'nın Biyometan Projesine 1,5 Milyar Euro Destek Verdi

AB, Fransa'nın sürdürülebilir biyometan üretimine 1,5 milyar avro kamu desteği sağlama planını onayladı.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 14:29
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 14:29

AB, Fransa'nın Biyometan Projesine 1,5 Milyar Euro Destek Verdi

AB, Fransa'ya 1,5 Milyar Euro Destek Sağlıyor

Avrupa Birliği (AB), Fransa'da sürdürülebilir biyometan üretimi için 1,5 milyar avro tutarında kamu desteğini onayladı. Bu destek, net sıfır emisyon hedefleri doğrultusunda Fransa'nın sürdürülebilir enerji yatırımlarını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Sürdürülebilir Biyometan Yatırımları Desteklenecek

AB Komisyonu, Fransa'nın doğal gaz şebekesine bağlanacak biyometan üretimini desteklemek üzere sunduğu planın onaylandığını bildirdi. Bu kapsamda, ülke yılda 25 gigavatın üzerinde biyometan üretecek yeni tesislerin düzenleneceği rekabetçi ihalelerle desteklenecektir.

Kamu Destek Planı ve Uygulama Süreci

Onaylanan plan çerçevesinde, kamu desteğinden yararlanacak tesislerin 36 ay içinde tamamlanması ve faaliyete geçmesi gerekmektedir. Elde edilen 1,5 milyar avro, doğal gaz ve metan fiyatları arasındaki farkları kapatmak amacıyla iki taraflı sözleşmelerle sağlanacaktır.

Yeşil Dönüşüm ve Enerji Bağımsızlığı

Bu girişimin, Fransa'nın yeşil dönüşümünü hızlandıracağı, enerjide bağımsızlığını artıracağı ve sanayi gelişimine önemli katkılar sağlayacağı belirtilmektedir. Ayrıca, planın Avrupa Birliği'nin kamu destek kurallarına uygun olduğu ifade edilmiştir.

AB üyesi ülkelerin kamu destekleme yöntemlerini belirlemek, AB Komisyonunun sorumluluğundadır. Üye ülkeler, bu destekleri yalnızca rekabete zarar vermeyecek şekilde ve kamu yararına uygun durumlarda kullanabilirler.