Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'den Gazze Açıklaması

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'in Gazze'deki durumu ile ilgili açıklama yaptı. Borrell, Gazze'de ağır bombardımanın devam ettiğini ve halkın umutsuz bir durumda olduğunu belirtti. Ayrıca, çok sayıda sivilin öldürülmesinin Uluslararası İnsani Hukuk'a aykırı olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 28.10.2023 19:50
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'den Gazze Açıklaması

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'in Gazze'deki duruma ilişkin açıklama yaptı.

İsrail'in dünden bu yana hava ve kara operasyonlarını yoğunlaştırdığı, internet ve telefon bağlantısının tamamen kesildiği Gazze'de, Josep Borrell sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. Borrell, Gazze'de ağır bombardımanın devam ettiğini ve mutlak bir karartma ve izolasyon altında olduğunu belirtti.

Borrell ayrıca, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) Gazze'deki halkın içinde bulunduğu umutsuz durum hakkında uyarıda bulunduğunu hatırlattı.

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi, çocuklar da dahil olmak üzere çok fazla sayıda sivilin öldürüldüğünü ve bu durumun Uluslararası İnsani Hukuk'a aykırı olduğunu belirtti. Borrell, insani yardımlara erişim için acilen çatışmalara ara verilmesi gerektiğini vurguladı.

Josep Borrell, İsrail'e yönelik devam eden saldırıları kınadıklarını ve rehinelerin acil ve koşulsuz bir şekilde serbest bırakılmasını talep ettiklerini ifade etti.