Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

AB Dışişleri Bakanları İsrail-Filistin Gündemiyle Toplandı

AB Dışişleri Bakanları, İsrail-Filistin gündemiyle olağanüstü toplantı düzenledi. Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Filistin'e insani yardımın durdurulmasının yanlış olduğunu belirtti. İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ise İsrail'in saldırılarına son verilmesi gerektiğini söyledi ve İslam ülkeleri arasında işbirliği çağrısı yaptı.

Yayın Tarihi: 10.10.2023 21:51
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

AB Dışişleri Bakanları İsrail-Filistin Gündemiyle Toplandı

Almanya Dışişleri Bakanı: Filistin'e Yardım Durdurulmamalı

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanlarının İsrail-Filistin gündemiyle düzenleyeceği olağanüstü toplantı öncesi Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, açıklamalarda bulundu. Baerbock, Filistin’e insani yardımın durdurulmasının tamamen yanlış olacağını belirterek, Filistin topraklarında aralarında birçok çocuğun da bulunduğu milyonlarca insan yiyecek, su ve ilaç açısından bize bağlı dedi.

Hamas’ın İsrail’e düzenlediği saldırıların ardından AB, Filistin’e yapılan mali yardımları gözden geçirme kararı almış, insani yardımlarında bu kapsamda durdurulabileceği gündeme gelmişti.

İran Dışişleri Bakanı: İsrail Saldırılarına Son Verin

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Abdullahiyan İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına son vermesi gerektiğini söyledi. Filistinlilerin kendilerini savunma hakları olduğunu kaydeden Abdullahiyan, Batılı ülkelerin sessiz kalmasını eleştirdi.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ayrıca Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Thani ile de telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Abdullahiyan, İsrail'in Gazze'ye artarak devam eden saldırılarının Filistin ve bölgedeki sorunu daha da karmaşık hale getirdiğini belirterek, İslam ülkeleri arasında işbirliği yapılması gerektiğini vurguladı.