Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

AB, ABD'lilere vize uygulayacak! Vize ücreti ne kadar olacak? Vize başvurusu nasıl yapılacak?

2024'ün başından itibaren Avrupa Birliği ülkelerinin ABD'den gelecek ziyaretçilerden vize talep edeceği açıklandı. Vize ücreti 8 dolar olacak ve işlemler internetten yapılacak. Vize başvurusuyla ilgili tüm işlemler internetten yapılabilecek. Başvuruların birçoğu dakikalar içinde sonuca bağlanacak ancak bazı başvurularda verilecek kararın daha uzun bir süreye yayılma ihtimali de bulunuyor. Yeni düzenlemede vize başvurusuna 4 gün içinde yanıt verme taahhüdü bulunurken, bu süre koşullara göre 14-30 güne kadar uzatılabilecek.

Yayın Tarihi: 26.07.2023 19:35
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

AB, ABD'lilere vize uygulayacak! Vize ücreti ne kadar olacak? Vize başvurusu nasıl yapılacak?

AB, ABD'lilere vize uygulayacak!

2024'ün başından itibaren Avrupa Birliği ülkelerinin ABD'den gelecek ziyaretçilerden vize talep edeceği açıklandı. Vize ücreti 8 dolar olacak ve işlemler internetten yapılacak. Yeni uygulamaya göre Avrupa'yı ziyaret edecek ABD'lilerin seyahat öncesinde Avrupa Seyahat Bilgi ve Yetki Sistemi'nden onay alması gerekecek.

Vize başvuru ücreti ne kadar olacak?

Vize başvuru ücretininse yaklaşık 8 dolar olması bekleniyor. Vize ücretinin yanı sıra AB'ye seyahat edecek Amerikalıların, pasaport, kişisel bilgiler, eğitim durumu, meslek, seyahat bilgileri ve suç kaydı gibi detayları da sunması istenecek.

Vize başvurusu nereden yapılacak?

Vize başvurusuyla ilgili tüm işlemler internetten yapılabilecek. NY Post'ta yer alan habere göre başvuruların birçoğu dakikalar içinde sonuca bağlanacak ancak bazı başvurularda verilecek kararın daha uzun bir süreye yayılma ihtimali de bulunuyor. Yeni düzenlemede vize başvurusuna 4 gün içinde yanıt verme taahhüdü bulunurken, bu süre koşullara göre 14-30 güne kadar uzatılabilecek.