Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

9. Uluslararası Gelibolu Maratonu Coşkuyla Başladı

Çanakkale'de düzenlenen 9. Uluslararası Gelibolu Maratonu, 'Pes etmeyenlerin izinden' sloganıyla başladı ve 21 ülkeden 3 bin 112 sporcu katıldı.

Yayın Tarihi: 29.09.2024 15:28
Güncelleme Tarihi: 29.09.2024 15:28

9. Uluslararası Gelibolu Maratonu Coşkuyla Başladı

Çanakkale'de Maraton Heyecanı

Çanakkale Tarihi Gelibolu Yarımadası, bu sene 9'uncusu düzenlenen Uluslararası Gelibolu Maratonuna ev sahipliği yapıyor. Etkinlik, "Pes etmeyenlerin izinden" temasıyla gerçekleştiriliyor.

Maratonda Rekor Katılım

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Valiliği, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu ve GESTAŞ iş birliği ile organize edilen maratona 21 ülkeden toplamda 3 bin 112 sporcu katıldı. Organizasyonun 42 kilometrelik parkurunda 89 sporcu, 21 kilometrelik yarı maratonda 285 sporcu ve 10 kilometrelik koşuda 944 sporcu yer alıyor. Ayrıca, 1915 Saygı Koşusu adıyla düzenlenen 1,915 kilometrelik koşuda ise 1,794 kişi mücadele etti.

Tematik Parkur ve Katılımcıların Yorumları

Maratonun başlangıç noktası, Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir köyünde bulunan Namazgah Tabyası önünde oluşturuldu. İlk olarak sporcular çıkış yaptı, ardından halk koşusu gerçekleştirildi.

İsmail Kaşdemir, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı, maratona dair şunları belirtti: "Bu tematik parkurda koşan tüm sporcular keyif alarak yarışıyor. Çanakkale tarihi alan, artık festivallerin, maratonların ve büyük buluşmaların adresi haline geldi. 1915 yılında olduğu gibi, bugün de dostluk içinde toplanan sporcular, Türkiye'nin dört bir yanından ve dünyanın farklı köşelerinden burada keyifli zaman geçiriyor. Çanakkale, barış ve huzurun sembolü olmaya devam ediyor."

Önemli İsimler Maratonu Ziyaret Etti

Maratona, Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Çanakkale Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Çanakkale İl Jandarma Komutanı Ersin Aslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez ve Gelibolu Belediye Başkan Yardımcısı Burak Batır gibi önemli isimler de katıldı.

Çanakkale'deki Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda düzenlenen "9. Uluslararası Gelibolu Maratonu"nu...

Çanakkale'deki Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda düzenlenen "9. Uluslararası Gelibolu Maratonu"nu tamamlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Valiliği, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu ve GESTAŞ tarafından "Pes etmeyenlerin izinden" sloganıyla gerçekleştirilen maratona 21 ülkeden 3 bin 112 sporcu katıldı. Erkeklerde 42 kilometrelik maratonu 2 saat 31 dakika 32 saniyede tamamlayan Üzeyir Söylemez (sağ 2) birinciliği elde etti. Hacı Sebahattin Çavga (sol 2) ikinci, Kamil İnak (sağda) üçüncü oldu. Dereceye girenlere ödüllerini Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir (solda) takdim etti.