Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

65 Yaş ve Üzeri Vatandaşlara Otobüslerde Ücretsiz Ulaşım Hakkı

Toplu ulaşım fiyatlarındaki artışlar özellikle yaşlıları ve öğrencileri zor durumda bırakırken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelerin çocuklarına ulaşım yardım programı başlattı. Aylık 750 TL'ye kadar ulaşım masraflarını karşılamayı hedefleyen program, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla destek sağlayacak.

Yayın Tarihi: 05.10.2023 15:10
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

65 Yaş ve Üzeri Vatandaşlara Otobüslerde Ücretsiz Ulaşım Hakkı

Toplu Ulaşım Fiyatları Vatandaşın Belini Bükerken Güzel Haber Geldi

Akaryakıtta devam eden zam yağmurunun ardından toplu ulaşım fiyatları da vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Dolar kurunun artması, akaryakıt fiyatlarının zamlanması herkesin ekonomisini derinden etkilerken, son zamandaki bu artışlar özellikle yaşlıları ve öğrencileri zor durumda bıraktı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelerin çocuklarına destek olmak adına ailelere güzel haberi verdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik ulaşım yardım programını başlattı. Bu program kapsamında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla aylık 750 TL'ye kadar ulaşım masraflarını karşılamayı hedefliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na 10 milyon TL fon ayırdı. Bu fon, dar gelirli ailelerin çocukları için ulaşım masraflarına destek olmak amacıyla kullanılacak. Dar gelirli ve geçim sıkıntısı yaşayan aileler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurarak bu destekten faydalanabilirler.

Öğrencilere ulaşım desteği başvurusu 2023-2024 eğitim yılının başlaması ile gündeme geldi. Söz konusu destekten yararlanmak isteyen öğrenciler, başvuruların ne zaman ve nasıl yapılacağını öğrenmek istiyor. Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, ailesinden farklı ilde eğitim gören ilk, orta ve yükseköğrenim öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olduklarını, desteğin bu eğitim-öğretim yılında da süreceğini dile getirdi.

Öğrencilere Ulaşım Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Göktaş, söz konusu destek programına ilişkin başvuruların, öğrenci veya öğrencinin ailesi tarafından, öğrencilerin ailelerinin ikametgah adresinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılması gerektiğini aktardı.