Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali Coşkuyla Başladı

5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali, zengin programıyla kültür sanatseverlere kapılarını açtı.

Yayın Tarihi: 15.09.2024 19:57
Güncelleme Tarihi: 15.09.2024 19:57

5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali Coşkuyla Başladı

Gaziantep'in Kültürel Zenginliği

5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali, GastroANTEP Kültür Yolu Festivali çerçevesinde yapılmaya başladı. Festivalin açılışı, Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi'nde Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından gerçekleştirilen Senfonik İncesaz konseriyle yapıldı.

Tan Sağtürk'ten Açıklamalara

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk, festivalin geniş bir kitleye hitap ettiğini belirterek, “Kültür Yolu Festivali ile festivallerin etkileşimi arttı. Bu yıl, Antalya Aspendos Opera Bale Festivali ile eş zamanlı olarak 5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali'ni yapıyoruz,” dedi.

Sağtürk, “Festivalimizin ilk konseri, gençler ve çocukların ilgisini çekecek olan Bremen Mızıkacıları ile devam edecek. Ayrıca, La Traviata'nın konseri de Gaziantep seyircisiyle buluşacak,” ifadelerini kullandı.

Gaziantep'in Kültür Sanat Potansiyeli

Tan Sağtürk, Gaziantep'in muhteşem sahneleri ile sanatı destekleyen bir yatırım olarak öne çıktığını belirtti. “Sanatçılarımız ve teknik ekibimiz burada hayran kaldı. Gaziantepliler bu anlamda çok şanslı,” diyerek bölgedeki kültürel gelişmelere vurgu yaptı.

Sağtürk, ayrıca, “Gurur duyuyoruz. Önümüzdeki yıl planladığımız 6. Opera ve Bale Festivali’ni de bu heyecanla gerçekleştireceğiz,” dedi.

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali kapsamında 5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali, konserlerle...

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali kapsamında 5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali, konserlerle başladı. Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü Tan Sağtürk, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.