Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali

Kültür ve Turizm Bakanlığının düzenlediği 30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, unutulmaz bir geceye ev sahipliği yapıyor. Türk sahnelerinde ilk kez seslendirilecek olan Giacomo Puccininin Tosca operası, büyük önder Mustafa Kemal Atatürkün en sevdiği eserlerden biri olarak biliniyor. Bu özel gece, Aspendos Antik Tiyatrosunun tarihi atmosferinde gerçekleşecek.

Yayın Tarihi: 09.09.2023 14:05
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali

Kültür ve Turizm Bakanlığının düzenlediği 30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, unutulmaz bir geceye ev sahipliği yapıyor.

Türk sahnelerinde ilk kez seslendirilecek olan Giacomo Puccininin Tosca operası, büyük önder Mustafa Kemal Atatürkün en sevdiği eserlerden biri olarak biliniyor.

Bu özel gece, Aspendos Antik Tiyatrosunun tarihi atmosferinde gerçekleşecek.

Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye taşınan bu büyük prodüksiyon, Semiha Berksoyun kızı Zeliha Berksoyun rejisörlüğünde özel bir şekilde hazırlandı.

Eserde, Bolşoy Tiyatrosunun baş solistlerinden soprano Dinara Aliyeva Floria Toscayı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan Mario Cavaradossiyi, bariton Elchin Azizov ise Scarpia karakterini seslendirecekler.

Bu muhteşem gösteri, özel dekor tasarımı, kostüm tasarımı, koreografi ve ışık tasarımıyla göz kamaştırıyor.

Festivalin 30. yılı ve Cumhuriyetin 100. yılı şerefine, Atatürkün en sevdiği opera eserine tamamen ithaf edilerek sahneye konuldu.

8 Eylülde, Aspendos Antik Tiyatrosunda sadece bir opera performansı değil, aynı zamanda kültürel bir deneyim sunulacak.

Unutulmaz bir sahne performansı ve eşsiz bir tarihi atmosferin bir araya geldiği bu geceyi kaçırmayın!