Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali Devam Ediyor

Fethiye'de süregelen festivalde yamaç paraşütü ve çeşitli etkinlikler yer alıyor, uçuşlar devam ediyor.

Yayın Tarihi: 24.10.2024 18:46
Güncelleme Tarihi: 24.10.2024 18:46

24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali Devam Ediyor

Fethiye'de Hava Oyunları Festivali Coşkuyla Devam Ediyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, ikinci gün etkinlikleriyle tüm hızıyla sürüyor. Fethiye Belediyesi öncülüğünde, yerel sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla organize edilen festivalde, katılımcılar adrenalin dolu anlar yaşadı.

Yamaç Paraşütü Atlayışları İle Büyüleyici Manzaralar

Festival kapsamında sporcular, akrobasi, tandem ve üçlü yamaç paraşütü atlayışları gerçekleştirdi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, ünlü yamaç paraşütü pilotu Abdullah Yıldız ile birlikte Babadağ 1700 pistinden tandem atlayış gerçekleştirdi. İkili, yaklaşık 45 dakikalık bir uçuş sonrası Belcekız sahiline Türk bayrağı açarak iniş yaptı.

Uçuş İle Anma

Başkan Karaca, uçuşun, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik terör saldırısında şehit olanlar için yapıldığını belirterek, bu festivalin 24 yıldır Fethiye'yi tanıtmak amacıyla devam ettiğini ifade etti. "Fethiye gerçekten çok özel bir yer. Dünyanın en güzel uçuş pistlerinden biri olan Babadağ'dan uçmak, insanlara apayrı bir heyecan veriyor. Yukarıdan Ölüdeniz'in tüm güzelliklerini görmek herkese nasip olmaz," dedi.

Deneyimli Pilotlardan Açıklamalar

Yamaç paraşütü deneyimiyle dikkat çeken Oğulcan Geldikaya, 10 yıllık yamaç paraşütü pilotu olarak, kurallara uyulduğu sürece bu sporun tehlikeli olmadığını vurguladı.

Festival, 27 Ekim'de sona erecek.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları...

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali ikinci gün etkinlikleriyle sürdü. Festival kapsamında Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca (fotoğrafta) da yamaç paraşütü pilotu Abdullah Yıldız ile Babadağ 1700 pistinden tandem atlayış yaptı. Karaca, gazetecilere açıklama yaptı.