Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

2025'te Güneş Fırtınası Dünya'yı Vuracak mı?

Uzmanlar Güneş'in 2025'te en son güneş döngüsünün zirvesine ulaşacağını ve bunun sonucunda bir güneş fırtınasının Dünya'nın yolunu tutacağını iddia ediyor. Oldukça büyük olması beklenen güneş fırtınasının olası sonuçları hakkında uzmanlar kritik uyarılarda bulundu. Güneş fırtınalarının büyük olmaları halinde Dünya üzerinde yıkıcı etkileri olabilir.

Yayın Tarihi: 13.07.2023 14:36
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

2025'te Güneş Fırtınası Dünya'yı Vuracak mı?

Uzmanlar Güneş'in 2025'te en son güneş döngüsünün zirvesine ulaşacağını ve bunun sonucunda bir güneş fırtınasının Dünya'nın yolunu tutacağını iddia ediyor.

Oldukça büyük olması beklenen güneş fırtınasının olası sonuçları hakkında uzmanlar kritik uyarılarda bulundu. Kayıtların tutulmaya başlandığı tarih olan 1755'ten bu yana 25 kez meydana gelen güneş fırtınası olayı normalden çok daha hızlı olduğu konusunda uzmanları düşündürüyor. Güneş fırtınalarının büyük olmaları halinde Dünya üzerinde yıkıcı etkileri olabilir.

Elektromanyetik içerdiği bilinen güneş fırtınaları hakkında ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'nden bir sözcü açıklamalarda bulundu.

Yaklaşan tehlike için Sözcü, 'Bazı şebeke sistemleri tamamen çökebilir veya elektrik kesintileri yaşayabilir.' ifadelerini kullandı.

2025 yılında güçlü bir güneş fırtınasının Dünyayı vuracağı ve bunun da bir internet kıyametini tetikleyebileceği uyarısında bulunuldu.

Fenomenin nedeni, Güneşin 2025 yılında döngüsünün zirvesine ulaşacak olması olarak açıklanıyor.

Donanımhaberde aktarılan bu durum dünyanın dört bir yanındaki bilgisayarlarda ciddi bozulmalara ve hatta elektrik kesintilerine neden olabilir.

Uzmanlar, güneş döngüsünün sona ermesinin ardından güçlü bir manyetik fırtınanın Dünyayı vuracağını ve alıştığımız şekliyle internetin sona erebileceğini belirtiyorlar.

Kayıtların başladığı 1755 yılından bu yana döngü değişimi 25 kez gerçekleştiği için bu durum olağandışı olmasa da, uzmanlar mevcut döngünün çok daha hızlı hale gelmesi nedeniyle paniğe kapılmış durumda. Zira uzmanlar daha önce tahmin edilenden daha fazla güneş lekesi ve patlaması gördüklerine dikkat çekiyorlar.

NASA ise internetin sonunun 2025 yılındaki bir güneş fırtınasından kaynaklanma olasılığı hakkında henüz bir yorum yapmadı.