Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

2024 Ocak Ayında Öğretmenlerin Ek Ders Ücretleri Ne Kadar Olacak?

2024 Ocak ayında öğretmenlerin ek ders ücretleri ne kadar olacak? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin ek ders ücretlerine 2024'ün 2. çeyreğine kadar herhangi bir düzenleme beklemediklerini açıklamıştı. Öğretmenler ek ders ücretlerinin yetersizliğinden şikayetçi. Günümüzde bir döner parası bile olmayan öğretmenlerin ek ders ücretleri uzun süredir tartışma konusu. OVP ve toplu sözleşme zammıyla birlikte memur maaş kalemlerinde yüzde 47.63 oranında zam bekleniyor. Buna göre kadrolu öğretmenlerin ek ders ücretleri 88.70 TL olması bekleniyor. Kadrolu Öğretmenlerin Maaşlarına Büyük Zammı Bekleyin! 88 Bin TL! Ocak ayında öğretmenlerin maaşlarına yapılacak olan zam ile birlikte öğretmenlerin ek ders ücretlerine gelecek olan zamlar gündeme geliyor. Bu kapsamda Orta Vadeli Program (OVP) ve toplu sözleşme zamları ile kadrolu bir öğretmenin maaşının ne kadar olacağı merak ediliyor. Öğretmenler uzun süredir yetersiz olduğunu düşündükleri ek ders ücretlerine maaşlarla birlikte Ocak ayında

Yayın Tarihi: 07.10.2023 12:45
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

2024 Ocak Ayında Öğretmenlerin Ek Ders Ücretleri Ne Kadar Olacak?

Ocak ayı öğretmenlerin ek ders ücretleri belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin ek ders ücretlerine 2024'ün 2. çeyreğine kadar herhangi bir düzenleme beklemediklerini açıklamıştı. Öğretmenler ek ders ücretlerinin yetersizliğinden şikayetçi. Günümüzde bir döner parası bile olmayan öğretmenlerin ek ders ücretleri uzun süredir tartışma konusu.

OVP ve toplu sözleşme zammıyla birlikte memur maaş kalemlerinde yüzde 47.63 oranında zam bekleniyor. Buna göre kadrolu öğretmenlerin ek ders ücretleri 88.70 TL olması bekleniyor.

Kadrolu Öğretmenlerin Maaşlarına Büyük Zammı Bekleyin! 88 Bin TL!

Ocak ayında öğretmenlerin maaşlarına yapılacak olan zam ile birlikte öğretmenlerin ek ders ücretlerine gelecek olan zamlar gündeme geliyor. Bu kapsamda Orta Vadeli Program (OVP) ve toplu sözleşme zamları ile kadrolu bir öğretmenin maaşının ne kadar olacağı merak ediliyor.

Öğretmenler uzun süredir yetersiz olduğunu düşündükleri ek ders ücretlerine maaşlarla birlikte Ocak ayında zam gelecek mi? Ocak ayında öğretmen maaşlarına OVP ve toplu sözleşme toplantıları kapsamında yapılacak olan zamma ek ders ücretlerinin de eklenmesi bu kapsamda ek ders ücretlerine de zam yapılması temenni ediliyor.

Ocak ayında yapılacak olan zam ile birlikte Orta Vadeli Program ve toplu sözleşme toplantıları kapsamında zammın büyük bir oranda öğretmenleri rahatlatması ve geçim sıkıntılarını azaltması bekleniyor. Açıklanan bilgilere göre yapılan tahminler ve beklentiler, memur maaşlarında yüzde 47.63'lük bir artışla birlikte kadrolu öğretmenlerin ek ders ücretlerinin 88 bin 70 TL’ye çıkması ön görülüyor.