Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

2024 Model Yeni Kasa Fiat Egea Özellikleri ve Beklentiler

2024 model yeni kasa Fiat Egea modelinde neler bekleniyor? Yeni kasa Egea'nın özellikleri ve motor seçenekleri hakkında bilgi veriyoruz.

Yayın Tarihi: 03.08.2023 13:47
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

2024 Model Yeni Kasa Fiat Egea Özellikleri ve Beklentiler

2024 Model Yeni Kasa Fiat Egea Özellikleri ve Beklentiler

Şüphesiz Türkiye’de en çok satan sedan aracın Fiat Egea olduğunu söyleyebiliriz. Bunda taksilerde ve filo kiralamalarında Egea’ya yer verilmesinin önemli bir rolü var. Elbette Egea’nın ucuz ve az yakıyor olması da öncelikli tercih nedenleri arasında. Peki 2024 model yeni kasa Fiat Egea modelinde bizleri neler bekliyor.

Öncelikli olarak şunu belirtmemiz gerekiyor. Yeni kasa Fiat Egea, eski kasasına göre biraz daha kısa görünüyor. Fakat buna rağmen ölçüler arasında anlamlı farklar bulunmuyor. Otomobilin arka stoplarının biraz daha sportif tarzda olduğunu görüyoruz.

Otomobilin ön tarafı ise mevcut Egea’ya göre biraz daha oval hatlara sahip. Yani hali hazırda yollarda olan Fiat Egea kadar agresif görünmüyor. Dürüst olmak gerekirse, yeni kasa Egea bizi biraz hayal kırıklığına uğrattı diyebiliriz.

Şimdi gelelim bu kasanın ne zaman satışa sunulacağına. 3 farklı motor seçeneği ile gelecek olan yeni nesil Fiat Egea modelinde Dizel seçeneği yer almayacak. Yani multijet motorun artık tarihe karıştığını söyleyebiliriz. Onun yerini ise hibrit motor seçeneği dolduracak.

Elbette dileyenler için düz benzinli motor seçeneği de yer alacak. Bu tamamen kullanıcılara bırakılmış durumda. Hibrit motor seçeneğinde manuel vites seçeneğinin olmayacağını da hatırlatalım.

Hali hazırda yeni Egea, Avrupa’da bazı ülkelerde Linea, bazı ülkelerde ise Cronos ismi ile satışta. Ülkemizde ise Fiat, Egea ismi ile devam kararı aldı. Aslında bu Fiat için alışılmış bir durum. Çünkü ülkemizde kullanılan Egea ismi Avrupa’da Tipo, ABD’de ise Neon olarak lanse ediliyor.

Fiat Cronos, birkaç yıldır Avrupa’da zaten satıştaydı. Türkiye’ye Egea ismi ile gelecek olan kasası ise makyajlanmış kasası olacak. Yani mevcutta satışta olan Cronos’tan farklı bir kasa ile karşılşacağız.

Dip not olarak şunu da hatırlatalım. Yeni kasa Egea 2024 yılında geleceği için fiyatı şimdiye nazaran biraz daha yüksek olacaktır. Lakin Fiat’ın kasa geçişlerinde uçuk zamlar yapmadığını biliyoruz.

Yani şu andaki Egea fiyatı neyse yeni nesildeki fiyat da aynı kalacaktır. Önemli olan ise o dönemdeki döviz kuru diyebiliriz.

Tabi ki ek vergilerin gelmemesi ya da otomobildeki vergi oranının artmaması da önemli bir öncül. Malum şu sıralar Türkiye'de vergiye bile zam geliyor. Dolayısıyla 2024'e kadar bizleri nelerin beklediğini kestirmek çok da kolay değil.