Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

2023 Yılının En İyi Filmleri

Yılın henüz başlarında olsak da vizyona giren birçok yapım, yılın en iyileri arasına girmeyi başardı. BBC 2023 yılının öne çıkan filmlerini seçti. Listede gişe rekortmenlerinden festival filmlerine birçok yapım yer alıyor. İşte sırasıyla yılın en iyi filmleri...

Yayın Tarihi: 14.10.2023 17:50
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

2023 Yılının En İyi Filmleri

Yaratıcı

Senaristliğini ve yönetmenliğini Gareth Edwards’in yaptığı Yaratıcı (The Creator), insanlar ile yapay zeka güçleri arasındaki savaşa odaklanıyor. Karısının ortadan kaybolmasının yasını tutan eski bir özel kuvvetler ajanı olan Joshua, gelişmiş yapay zeka Yaratıcı ve onun yakalanması zor mimarını bulup öldürmek için görevlendirilir. Seçkin ajanlardan oluşan ekibi ile birlikte Joshua, yapay zekanın işgal ettiği karanlık dünyanın kalbine doğru bir yolculuk gerçekleştirir.

Anatomy of a Fall

Film, Sandra, Samuel ve 11 yaşındaki oğulları Daniel karakterlerinin etrafında dönüyor. Sandra'nın, evlerinin önünde ölü bulunan eşi Samuel'i öldürmekle suçlanmasını konu alan film Cannes Film Festivali'nde prestijli Altın Palmiye ödülünü kazandı.

Barbie

Barbie ve Ken rollerinde Margot Robbie ve Ryan Gosling oynuyor. Ancak filmde başka Barbie ve Ken karakterleri de yer alıyor. Denizkızı Barbie rolünü pop yıldızı Dua Lipa, diplomat Barbie'yi Bridgerton dizisinden tanıdığımız Nicola Coughlan ve Yüksek Mahkeme yargıcı Barbie'yi de Ana Cruz Kayne oynuyor.Film, Barbie ülkesinde yaşayan bir Barbie bebeğin, yeterince mükemmel olmadığı için oradan kovulup gerçek hayatta yaşadığı maceraları anlatıyor.

Oppenheimer

Film, Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatına ve atom bombasının yapılışına odaklanıyor.

Reality

Tina Satter'ın yönetmenliğini üstlendiği filmde Euphoria'nın yıldızı Sydney Sweeney oynuyor.

The Lesson

Filmde iki lise öğrencisi öğretmenlerinin sabrını zorlar ve sonunda başlarını ölümcül bir derde sokarlar.

Broker

Film, insanların istenmeyen bebeklerini anonim olarak bırakmaları için dışarıda bırakılan kutuları konu alıyor.

Past Lives

Film, hayatları farklı yönlere giden iki yakın çocukluk arkadaşı Nora ve Hae Sung'un hikayesini konu alıyor.

Suzume

Film, 17 yaşındaki Suzume'nin olgunlaşma hikâyesini konu alıyor.

Showing Up

Film, kariyerini değiştirecek bir serginin eşiğindeki bir sanatçının hikayesini konu alıyor.

How to Blow Up a Pipeline

Filmde, bir grup çevre aktivisti, yaşadıkları bölgeyi kirleterek zarar veren devasa boru hattı şirketine karşı bir eylem planlarlar.

Polite Society

Ablası Lena'yı yaklaşan evliliğinden kurtarması gerektiğine inanam Ria Khan, arkadaşlarından yardım aldıktan sonra tüm düğün soygunlarının en iddialısını gerçekleştirmeye çalışır.

Infinity Pool (Sonsuz Ölüm)

Cleopatra Coleman ile Alexander Skarsgard'ın başrolleri paylaştığı Sonsuz Ölüm adlı film, ücra bir adada tatil yapan James ile Em’in yaşadıklarını konu alıyor.

Return to Seoul (Seul'e Dönüş)

Return to Seoul filmi, Fransız bir çift tarafından evlat edinilmeden önce doğduğu ülke olan Kore'ye giden yirmi beş yaşındaki bir kadının hayatına odaklanıyor.

Eo (AI)

7 yıl aranın ardından sinemaya dönen Jerzy Skolimowski, filmde hüzünlü bir eşeğin kocaman gözlerinden dünyanın halini beyazperdeye aktarıyor.

The Worst Ones (İşe Yaramazlar)

Geçen yıl Cannes’da Belirli Bir Bakış bölümünde birincilik ödülü kazanan film, gerçek hayatları filme almanın sömürüsüne ve röntgenciliğine bir bakış sunuyor.

Holy Spider (Kutsal Örümcek)

Kutsal Örümcek, 2000 ve 2001 yıllarında İran’da yaşanan gerçek bir hikayeye dayanıyor. Başrolünde Zar Amir Ebrahimi’nin yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda Ali Abbasi oturuyor.

John Wick 4

Keanu Reeves’in başrol oynadığı serinin 4. filminde; başına milyonlarca dolarlık ödül konan John Wick, Paris, Berlin ve Osaka’da öldürülmekten kaçmaya çalışıyor.

Close (Yakin)

Lucas Dhont imzalı Close, Belçika’da 13 yaşındaki iki erkek çocuk olan Léo (Eden Dambrine) ve Rémi'nin (Gustav de Waele) hikayesini işliyor.

Saint Omer (Aziz Ömer)

Yönetmenliğini Alice Diop'un üstlendiği filmin hikayesi, Fransa’da bebeğini ölüme terk etmekle suçlanan Senegalli genç bir kadının gerçek hayattaki yaşantısına dayanıyor.