Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

2023 Yeni Nesil Renault Toros Özellikleri ve Fiyatı

Ülkemizde otomobil piyasasında can sıkıcı gelişmelerin devam ettiği ve fiyatların normalin üzerinde olduğu bilinmektedir. Ancak Renault'un yeni nesil elektrikli modeli olan Toros'un bu sorunu çözeceği tahmin edilmektedir. Yeni Renault Toros, elektrikli bir motorla satışa sunulacak ve kısa bir menzile sahip olacak. Toros'un fiyatı diğer rakiplere göre daha düşük olacak. Türkiye pazarında büyük ilgi görmesi beklenen Toros'un başlangıç fiyatı 600 bin TL olarak öngörülmektedir.

Yayın Tarihi: 01.08.2023 12:50
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

2023 Yeni Nesil Renault Toros Özellikleri ve Fiyatı

Ülkemizde otomobil piyasasında can sıkıcı gelişmelerin devam ettiğini biliyoruz.

En büyük sıkıntı ise fiyatların normalin çok üzerinde olması. Fakat yakın zamanda gelecek olan Yeni model Renault Toros’un bu sorunu çözeceği tahmin ediliyor.

Hatırlanacağı üzere Renault uzun bir süredir yeni nesil elektrikli modelleri üzerinde çalışıyor.

Bu modeller arasında R2, R5 ve R12 yer alıyordu. R12 modeli ülkemizde genel olarak Toros ismiyle biliniyor.

Peki 2023 yılında satışa sunulacak olan yeni nesil R12 yani Toros modeli ne gibi özellikle ile gelecek?

Detayları sizler için araştırdık…

Dev otomobil markası Renault, birçok modelinde olduğu gibi Toros’u da elektrikli bir motorla satışa sunacak. Fransız otomobil devinin buradaki temel amacı ise elektrikli otomobillere geçişi hızlandırmak.

Yeni nesil Renault Toros, kısa bir menzile sahip olacak. Yaklaşık olarak 250 km’lik bir menzil sunacak olan otomobilin fiyatı da bu bağlamda düşük olacak.

Hali hazırda piyasadaki rakiplerine oranla daha düşük bir motor gücüne sahip olması beklenen Toros, aslında Renault’un Twizzy’nin halefi olacak. 4 kişilik yolcu kapasitesi ile şehir içerisinde ideal bir seçenek sunacak.

Otomobilin maksimum hızı saatte 120 km olacak. Yani bu otomobille otobanda yolculuk yapmanız mümkün olacak. Fakat buradaki en önemli sorun menzil olacak diyebiliriz. Basit bir şehirler arası yolculukta dahi otomobili 1 ya da 2 kez şarj etmeniz gerekebilir.

Peki Renault Toros’un fiyatı ne kadar olacak?

Asıl önemli soru bu diyebiliriz. Toros, ülkemizdeki yüzde 15’lik ÖTV sınıfında giren otomobillerden biri olacak. Dolayısıyla ülkemizdeki fiyatı da rakiplerine oranla daha düşük olacak diyebiliriz.

Yeni Renault Toros yurt dışı fiyatına vergileri eklediğimizde karşımıza 410 bin TL’lik bir etiket çıkıyor. Elbette şu da önemli. Otomobilin ülkemizde satışa çıkacağı tarihteki döviz kurları. Eğer büyük bir artış yaşanmazsa fiyat da üç aşağı beş yukarı bu seviyelerde olacaktır.

Avrupa’daki en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Renault 2023 Toros modeli ile gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor.

Bir döneme damgasını vuran R12, yenilenen tasarımı ve elektrikli motoru ile tekrardan yollara dönüyor.

Bilindiği üzere Renault, elektrikli otomobiller söz konusu olduğunda rakiplerinden bir adım önde yer alıyor. Daha hiçbir marka elektrikli otomobil üretmemişken Renault Fluence modelinin elektrikli versiyonu ile müşterilerinin gönlünü fethetmişti.

Hali hazırda Avrupa’da Tesla, Asya’da ise BYD rüzgarı esiyor. Türkiye’de ise durum biraz karışık. Çinli otomobil üreticilerine getirilen yüzde 40’lık ek vergi fiyatların yükselmesine neden olmuştu. Bu da Avrupalı üreticilerin önünü aşan bir hamle oldu.

Şu anda Türkiye’de giriş sınıfındaki TOGG modeli ile aynı motor ve güçte olan otomobiller için bir ÖTV potansiyeli bulunuyor. Bu otomobillerdeki düşük ÖTV kullanıcıları da cezbediyor. İşte yeni Renault Toros modeli kullanıcıları bu seçenek sayesinde katlayacak.

Otomobilin özellikle Türkiye pazarında yok satması bekleniyor. Çünkü Türkiye’de bu fiyat segmentinde elektrikli otomobil bulmak çok kolay değil. En az 1 milyon civarında bir parayı gözden çıkarmanız gerekiyor. Peki yeni 2023 model Renault Toros ülkemizde kaç TL’den satılacak.

Renault’un yan markalarından biri olan Dacia kısa süre önce elektrikli SUV modeli Spring’in Türkiye lansmanını yapmıştı. Şimdi ise Renault Toros ile Türkiye pazarını sallamak istiyor.

Fransa kaynaklı haberlere göre yeni R12 modelinin Avrupa fiyatı Ami’den bir tık daha pahalı. Fakat Ami kadar yavaş ve küçük değil. Renault yeni Toros modelinde Twizy modelindeki motoru kullanacak. Yani otomobil Twizzy’den bir tık pahalı olacak. Peki kaç TL’den satılacak.

Hemen açıklayalım. Yeni Renault Toros elektrikli modelinin ülkemizde 600 bin TL’lik başlangıç fiyatı ile satılması ön görülüyor.

Otomobilin menzilinin 300 km civarında olması bekleniyor. Maksimum hızı ise saatte 100 km olacak. Hız ve menzil şehir için bir otomobil için yeterli diyebiliriz. Hatta bu otomobille yakın mesafede şehirler arası yolculuklar yapmak bile mümkün olacak.

Yeni Toros modelinin bu yılın son çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor. Bizler de merakla bekliyoruz.