
2. Tulipomania: Lale Çılgınlığı Sergisi İstanbul'da Açıldı
İstanbul Lale Müzesi'nde sanatseverlerle buluşan "2. Tulipomania: Lale Çılgınlığı" sergisi, lalenin kültürel ve tarihsel geçmişini yeniden yorumlayarak, sanat tarihindeki izlerini keşfetmeyi amaçlıyor.
Serginin Amacı ve İçeriği
Sergi, lalenin yalnızca bir çiçek olmadığını, aynı zamanda kültürel estetiğin ve yaratıcılığın sembolü olduğunu gözler önüne seriyor. Sergi küratörü Ali Bakova, multidisipliner yapıda olan sergide 45 katılımcı ve yaklaşık 200 eser bulunduğunu belirtti. Katılımcılar arasında ressamlar, heykeltıraşlar, tasarımcılar ve AI sanatçıları yer alıyor.
Tarihsel Bağlantılar
Sergi, 17. yüzyılda Hollanda'da meydana gelen lale borsası spekülasyonuna dikkat çekiyor. Bakova, serginin gelecek yıl Hollanda'da yeni katılımlarla yeniden düzenlenmesinin planlandığını ifade etti.
Sanatçıların Katkıları
Seçkide Alev Özas, Prof. Dr. Zahit Büyükişleyen, Nilay Büyükişleyen, Antonio Zuchiatti, Bozani, Memiş Arslan, Sevgi Çağal, Halide Kalkavan, Hakan Cingöz, Gülay Yüksel, Gülen Kesova, Gözde Atlas, Banu Sağnak, Ebru Yolver, Numan Aykut Şahin ve Sultan Adler gibi sanatçılar yer alıyor. Sergide 17. yüzyılda yaşanan 'Lale Çılgınlığı' çağrışımı, hem bir motif hem de sanat anlatısı olarak ziyaretçilere sunuluyor.
Ziyaret Bilgileri
Sergi, 30 Mayıs'a kadar gezilebilecek.
"2. Tulipomania: Lale Çılgınlığı" Sergisi, İstanbul Lale Müzesi'nde sanatseverlerle buluştu.
"2. Tulipomania: Lale Çılgınlığı" Sergisi, İstanbul Lale Müzesi'nde sanatseverlerle buluştu.