Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

195 Yıllık Gizemli Kutu Şok Yarattı!

ABD'li yetkililer Polonya ulusal kahramanı Tadeusz Kościuszko'nun anıt mezarında bulunan gizemli kurşun kutuyu açtı. Kutu açılınca büyük şok yaşandı. Şaşkına dönenlerden 'Kahretsin' diye bir ses geldi. Kutunun içi boş çıktı. West Point Askeri Akademisi yetkilileri, zaman kapsülüyle hayal kırıklığına uğrasa da pes etmedi. Anıtın restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra zemine yeni bir zaman kapsülü yerleştirilmesi planlanıyor.

Yayın Tarihi: 29.08.2023 19:21
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

195 Yıllık Gizemli Kutu Şok Yarattı!

ABD'li yetkililer Polonya ulusal kahramanı Tadeusz Kościuszko'nun anıt mezarında bulunan gizemli kurşun kutuyu açtı.

Kutu açılınca büyük şok yaşandı. Şaşkına dönenlerden 'Kahretsin' diye bir ses geldi. Amerikan Bağımsızlık Savaşı'nda George Washington tarafında savaşan Kościuszko'nun mezarı ABD ordusunun West Point akademisindeydi.

2021'de anıtın tabanında kurşun bir kutu bulunmuştu. Yetkililer bu gizemli kutunun anıta 1828'de yerleştirildiğini belirlemişti.

Kutunun İçi Boş Çıktı

Akademi kutuyu geçen hafta görkemli bir törenle açtı. Kutunun içinde ne olduğuna dair birçok spekülasyon vardı. Bazıları içinden Amerikan bayrağı çıkacağını, bazıları da bir günlük bulacaklarını iddia ediyordu. Ancak kutu boş çıktı.

Kutunun kendisi ise nadide bir parça olarak değerlendiriliyor. Daire şeklinde bir dizi eşmerkezli sembolle süslenmişti.

Gelecek İçin Yeni Bir Zaman Kapsülü

West Point Askeri Akademisi yetkilileri, zaman kapsülüyle hayal kırıklığına uğrasa da pes etmedi. Gelecek nesillerin de aynı hayal kırıklığını yaşamaması için harekete geçti. Anıtın restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra zemine yeni bir zaman kapsülü yerleştirilmesi planlanıyor.