Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

18 Yaşındaki Öğrenci, Stanford Rektörünü Koltuğundan İndirdi

Stanford Üniversitesi'nin rektörü, akademik araştırmalarındaki usulsüzlükler nedeniyle görevinden istifa etmek zorunda kaldı. Gerçeği, okul gazetesi Stanford Daily'nin 18 yaşındaki araştırmacı gazetecisi Theo Baker ortaya çıkardı. Baker'ın yaptığı araştırmalar ve haberler, ona prestijli George Polk Gazetecilik Ödülü'nü getirdi.

Yayın Tarihi: 21.07.2023 10:25
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

18 Yaşındaki Öğrenci, Stanford Rektörünü Koltuğundan İndirdi

18 Yaşındaki Öğrenci, Stanford Rektörünü Koltuğundan İndirdi

Gerçeği, okul gazetesi Stanford Daily'nin 18 yaşındaki araştırmacı gazetecisi Theo Baker ortaya çıkardı. Dünyanın en iyileri sıralamasında çoğunlukla ilk üçe giren Stanford Üniversitesi’nin rektörü, akademik araştırmalarındaki usulsüzlükler nedeniyle görevinden istifa etmek zorunda kaldı.

18 Yaşındaki Araştırmacı Gazeteci Theo Baker

Stanford Üniversitesi’ne giden 18 yaşındaki öğrenci Theo Baker, rektör Marc Tessier-Lavigne'in akademik araştırmalarındaki usulsüzlükleri ortaya çıkardı. Baker, yaptığı araştırmalarla Stanford Daily gazetesinde haberler yayınladı ve bu haberler büyük yankı uyandırdı.

Marc Tessier-Lavigne'in Usulsüzlükleri

Marc Tessier-Lavigne'in akademik araştırmalarında yapılan incelemeler sonucunda ciddi kusurlar ortaya çıktı. Verilerin manipüle edildiği, sonuçların denetlenmediği ve araştırmacılar üzerinde baskı kurulduğu tespit edildi. Bu nedenle rektör Tessier-Lavigne görevinden istifa etmek zorunda kaldı.

Stanford Üniversitesi'nin Tepkisi

Stanford Üniversitesi'nin mütevelli heyeti, Tessier-Lavigne'in akademik araştırmalarıyla ilgili soruşturma başlattı. Yapılan inceleme sonucunda Tessier-Lavigne'in hataları düzeltmek konusunda başarısız olduğu belirlendi. Bunun üzerine rektör Tessier-Lavigne, 31 Ağustos'tan itibaren rektörlük görevinden ayrılacağını duyurdu.

Theo Baker'ın Başarısı

Theo Baker'ın yaptığı araştırmalar ve haberler, ona prestijli George Polk Gazetecilik Ödülü'nü getirdi. Bu ödülü alan en genç isim olan Baker, üstün gazetecilik performansıyla dikkat çekti.