Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

13. Elbistan Ultra Maratonu 5 Ekim'de Koşulacak

Elbistan'da 5 Ekim'de düzenlenecek Ultra Maraton, deprem ve salgın sonrasında yeniden hayata geçiyor.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 17:24
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 17:24

13. Elbistan Ultra Maratonu 5 Ekim'de Koşulacak

Elbistan'da 13. Ultra Maraton Şampiyonası Heyecanı

Kahramanmaraş'ta, uzunca bir aradan sonra 13. Uluslararası Elbistan Ultra Maraton Türkiye Şampiyonası'nın tarihi geldi çattı. 5 Ekim'de gerçekleştirilecek bu büyük etkinlik, spor severlere unutulmaz anlar yaşatmaya hazırlanıyor.

Zorlu Parkur ve Süre Mücadelesi

Ultra maraton koşucuları, 100 kilometrelik zorlu parkuru tamamlamak için 18 saat süreyle mücadele edecek. Elbistan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Türkan, bu organizasyonu bir marka haline getirme çabalarının sürdüğünü belirtti.

Hazırlıklar Devam Ediyor

Türkan, organizasyon için gerekli tüm tedbirlerin alındığını ifade ederek, "Elbistan Kaymakamlığı ve sporcumuz İbrahim Şahin ile birlikte parkur çalışmaları yaptık. Misafir sporcularımızın rahat bir koşu deneyimi yaşamaları için gereken her şeyi planlıyoruz," şeklinde konuştu.

Anma Koşusu

Ultra Maraton koşucusu İbrahim Şahin, bu yılki etkinliğin koronavirüs döneminde hayatını kaybedenler ile deprem şehitleri anısına düzenlendiğini vurguladı. Şahin, "Bu yıl ülkemizden ve uluslararası alanda birçok sporcunun katılımı var; şu an için 50'nin üzerinde sporcu kayıtlı," dedi.

Başvuru Süreci

Başvuruların, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından alındığını hatırlatan Şahin, özellikle Azerbaycan, Rusya, Almanya ve Moldova gibi ülkelerden büyük ilgi olduğunu belirtti. Organizasyonun hazırlıkları hızla tamamlanmakta ve bu büyük yarış heyecanla beklenmektedir.

Kahramanmaraş'ta 13. Uluslararası Elbistan Ultra Maraton Türkiye Şampiyonası düzenlenecek....

Kahramanmaraş'ta 13. Uluslararası Elbistan Ultra Maraton Türkiye Şampiyonası düzenlenecek. Elbistan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Türkan (sağda) ve Ultra Maraton koşucusu İbrahim Şahin (ortada) organizasyon öncesi bir araya geldi.