Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

12 Yaşındaki Kız Çocuğunun Sigara Kullanımı Sonucu Akciğer İflası

Sigara kullanımı nedeniyle akciğeri iflas eden ve dört gün komada kalan 12 yaşındaki Sarah Griffin, çocuklara elektronik sigaraya başlamamaları gerektiğini söyledi. Sarah'ın annesi çaresiz kaldı ve Sarah'ın akciğerleri kalıcı hasar aldı. Sarah, yaşadığı deneyimin diğer gençlerin uyanmasına yardımcı olacağını umuyor.

Yayın Tarihi: 14.10.2023 20:54
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

12 Yaşındaki Kız Çocuğunun Sigara Kullanımı Sonucu Akciğer İflası

Sigara Kullanımı ve Akciğer İflası

Sigara kullanımı nedeniyle akciğeri iflas eden ve dört gün komada kalan 12 yaşındaki Sarah Griffin, BBC'ye yaptığı açıklamada 'çocukların asla elektronik sigaraya başlamamaları gerektiğini' söyledi.

12 Yaşındaki Kız Çocuğu Sigara Kullanıyordu

Küçük kızın akciğer iflas etti, yoğun bakıma alındı. Sarah Griffin astım hastasıydı ve bir ay önce solunum sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldığında, yoğun bir şekilde sigara içiyordu.

Annesi Çaresiz Kaldı

Sarah, henüz dokuz yaşındayken elektronik sigaraya başlamıştı. Annesi Mary onu durdurmaya çalıştı. Eve geldiğinde üzerini aradı, telefonuna el koydu ama hiçbir şey işe yaramadı.

'Ebeveynler Gözlerini Açsın'

Annesi, 'Çocuğunuzun öleceğini düşündüğünüzde bunu tarif edecek hiçbir kelime bulamıyorsunuz.' dedi. Dört gün sonra Sarah yavaş yavaş kendine geldi ve şimdi iyileşiyor ancak akciğerlerinde kalıcı hasar oluştu. Annesi, 'Akciğer egzersizleri yapıyor. 80 yaşındaki birinin bu egzersizleri yapmasını beklersiniz, 12 yaşındaki birinin değil,' diyor.

12 yaşında akciğeri iflas eden Sarah açıklamasında, 'Anne babalar gözlerini açsın, çünkü bu her yerde oluyor ve muhtemelen sizin çocuğunuzda da oluyor.' sözlerine yer verdi.

Sarah, yaşadığı deneyimin kendi yaşıtlarının elektronik sigaranın yarattığı tehlikelere karşı uyanmasına yardımcı olacağını umuyor. Doktorlar, gençlerin elektronik sigara kullanımını 'acilen' ele alınması gereken 'acil bir sağlık sorunu' olarak nitelendiriyor.