Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

11. Uluslararası Antakya Film Festivali'nde Kazananlar Belli Oldu

11. Uluslararası Antakya Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Alison Murray'in yönettiği "Ariel: Back to Buenos Aires" filmi, Uzun Metraj En İyi Film ödülüne layık görüldü. Festival başkanı Mehmet Oflazoğlu, festivalin düzenlenmesine katkıda bulunan kurumlara teşekkür etti. Festival genel koordinatörü Atakan Metin ise festivalin zorluğu ve güzelliği hakkında konuştu.

Yayın Tarihi: 22.10.2023 22:15
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

11. Uluslararası Antakya Film Festivali'nde Kazananlar Belli Oldu

11. Uluslararası Antakya Film Festivali'nin "Altındefne" kazananları açıklandı

Deprem bölgesinde büyük çaplı ilk sanat festivali olan 11'nci Uluslararası Antakya Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Alison Murray'in yönettiği "Ariel: Back to Buenos Aires" filmi, Uzun Metraj En İyi Film ödülüne layık görüldü. Ödüller, Nato Çadırkent yemekhanesinde sahiplerine takdim edildi.

"YIKINTILARIN ARASINDA FİLM FESTİVALİ OLUR MU DEDİLER"

Festival başkanı Mehmet Oflazoğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmada, yaşanan zor günlerden yardımlaşma ve dayanışma ile çıkacaklarını belirtti. Oflazoğlu, sanatın iyileştirici gücüne vurgu yaparak, film izlemenin, tiyatro oyunlarına katılmanın ve acılarımızı dile getirmenin önemini vurguladı.

Oflazoğlu, festivalin düzenlenmesine katkıda bulunan kurumlara teşekkür etti.

"ÇOCUKLARIN GECİKMİŞ GÜLÜMSEMELERİNİ GÖRDÜK"

Festival genel koordinatörü Atakan Metin ise festivalin zorluğu ve güzelliği hakkında konuştu. Metin, festivalde çocukların gülümsemelerini, genç kızların sanat heveslerini ve depremzedelerin umutlu söylemlerini gördüklerini belirtti.

Metin, festivale katılan gazetecilere teşekkür etti ve sanatın savaşın zor olduğu yerde umut olduğunu vurguladı.